Din röst i EU

En svensk demokratikämpe i Europa 

 
 

Jag tror på ett EU-samarbete som bygger på fred, frihet, demokrati och som skapar möjligheter för människor att kunna leva ett bättre liv. Detta är något jag har slagits för i över 15 år och anledningen till att jag är engagerad politiskt. Nu är det dags att växla upp den kampen i Europaparlamentet som behöver skakas om med ny energi.  

Jag ser att Sveriges intressen måste försvaras i ett alltmer splittrat EU.
Sverige har stora problem som vi måste lösa. Klimathotet, oredan i migrationspolitiken, ökad kriminalitet, ökat tryck från auktoritära stormakter är problem som vi möter på hemmaplan men som kan lösas bäst med hjälp av ett starkt EU.

Samtidigt hotas Europa att splittras av odemokratiska vänster- och högerextrema krafter som blockerar EU från att visa handlingskraft i de frågor som är allra viktigast att lösa. Även överreglering och byråkrati hindrar EU från att bli mer effektivt i att lösa de största utmaningarna. Det vill jag ändra på. 

Bara en svensk demokratikämpe kan få ordning och reda i EU.
Jag vill kämpa för att demokratiska värderingar och gemensamma regler ska respekteras av alla EU-länder. För detta är avgörande om EU-samarbetet ska fungera väl. Jag vill se ett EU som fokuserar på att lösa de stora frågorna som också är viktigast för Sverige: att minska klimatutsläppen, få en hållbar migration, öka tryggheten mot kriminalitet och investera i mer handel för grön och hållbar tillväxt.

//

Arba Kokalari

Donec consectetur, odio eget porta varius, orci mauris viverra ante, eget egestas turpis sapien vel orci.