OM ARBA

Arba Kokalari 

 
 

Ålder: 32 

Bor: Stockholm 

Yrke: Globalt pressansvarig på Electrolux 

Utbildning: fil.kand i Statsvetenskap med inriktning Europapolitik, Stockholms Universitet. Folkrätt och Säkerhetspolitik, Försvarshögskolan. 

Moderaterna: Engagerad i EU-frågor inom Moderaterna sedan 2003. 

Arbetslivet
Arba jobbar på Electrolux globala kommunikationsavdelning där hon är pressansvarig. Hon har tidigare jobbat som politiskt sakkunnig på UD hos f.d. utrikesminister Carl Bildt, med demokratibistånd på Moderaternas internationella stiftelse, med kommunikation på telekomföretaget 3 samt även drivit eget företag. 

Europapolitiken 
Arba har varit vice ordförande för Europas största paraplyorganisation för politiska ungdomsförbund, YEPP, där hon var engagerad i 7 års tid som representant för Sverige och Norden. YEPP är också ungdomsförbundet för EPP - Moderaternas partigrupp i EU-parlamentet. Arba har också varit Internationell sekreterare för Moderata Ungdomsförbundet (MUF) och suttit i dess förbundsstyrelse.  

Lokalpolitiken
Arba har en bakgrund som kommunpolitiker i Stockholms stadshus där hon var invald i kommunfullmäktige (2010-2014). Hon har bland annat varit Moderaternas gruppledare i Kulturnämnden och suttit i Stockholmspolisens styrelse. Arba sitter idag i Moderaternas förbundsstyrelse i Stockholms stad och är även föreningsordförande för Högalid i Stockholm.

Donec consectetur, odio eget porta varius, orci mauris viverra ante, eget egestas turpis sapien vel orci.